Рубанок столярний ручний 43 мм Takagi TAKA Gisuke
Замовити в 1 клік
![](/img/delivery-truck(2).png)
Ми доставимо Ваше замовлення протягом 1-2 днів з моменту замовлення
![](/img/quality.png)
Ми продаємо тільки сертифіковану та якісну продукцію
![](/img/exchange(3).png)
Ви можете обміняти продукцію належної якості протягом 14 днів
![](/img/discount(6).png)
Ми регулярно надаємо знижки нашим постійним клієнтам.
Японський ручний столярний рубанок Takagi Gisuke 43 мм
Відмінний універсальний японський рубанок. При правильній підготовці і хорошому заточуванні з цим інструментом приємно працювати, він забезпечує виключно чисті розрізи з гострою кромкою, яка довго служить.
Характеристики
- Ширина леза: 43 мм
- Кут нахилу леза: ~30°
- Корпус із білого дуба
- Ширина корпусу: 60 мм
- Загальна довжина: 180 мм
- Вага: 0.26 кг
Особливості японського рубанка Takagi Gisuke
На відміну від західних рубанків, японські рубанки Kanna призначені для використання під час руху «на себе».
Коване лезо виготовлене з білої сталі Hitachi (60-62HRC) для гостроти і довговічності, ламіноване більш м'якою сталлю, що полегшує заточування.
Традиційна порожниста задня частина леза (Ura) для простоти заточування.
Кути і глибина різу регулюються сталевим молотком або киянкою.
Сталь містить багато вуглецю, тому потребує особливого догляду для запобігання корозії.
Корпус виготовлений із білого дуба.
Японському рубанку Kanna необхідне налаштування перед першим використанням.
Коли ви вперше отримуєте традиційний рубанок Kanna, він ще не повністю готовий до використання. Ви маєте бути обережними і завершити встановлення леза в корпус, повільно видаляючи деревину з ложа (місця, де лежить лезо), поки воно не зможе достатньо опуститися, щоб почати різати.
Встановлення леза на цих типах рубанків дуже просте. Відрегулювати висоту можна, постукуючи по верхньому краю наручника, щоб збільшити розмір стружки матеріалу, що видаляється, або постукуючи по задній частині корпусу рубанка, щоб зменшити його.
Потрібна увага й обережність, щоб лезо не було занадто вільним, оскільки воно не буде постійно утримувати потрібну глибину різу. А також не надто затягнутим, оскільки це може розколоти корпус рубанка.
Догляд за інструментом
Традиційний японський рубанок із вуглецевої сталі вирізняється винятково гарною стійкістю кромки. Однак він виготовлений із вуглецевої сталі, дуже твердої, але також тендітної (більш тендітної, ніж звикла більшість людей) та іржавіючої. Тому добре доглядайте за цим інструментом, тримайте інструмент у чистоті після використання і час від часу протирайте лезо олією камелії.
Корпус потребує регулярного догляду - підошву необхідно час від часу перевіряти на площинність і коригувати наждачним папером або скребком.
Виробник: Takagi (Японія).
![](/img/tools.png)